Wandelen versus hardlopen: wat is beter voor je?

Hardlopen en wandelen zijn twee bewegingsopties die u kunnen helpen fit te worden. Maar welke is beter? In dit artikel worden de verschillen tussen hardlopen en wandelen en de voordelen ervan besproken.

Is wandelen beter dan hardlopen?

Wandelen en hardlopen hebben allebei hun voordelen. Ze helpen allebei om fit en gezond te blijven, maar er zijn ook enkele belangrijke verschillen tussen de twee waardoor de een voor verschillende mensen aantrekkelijker is dan de ander.

Als u in vorm wilt komen en wilt afvallen, is hardlopen een goede optie omdat u met een bepaalde snelheid meer calorieën verbrandt dan met wandelen. Dit betekent dat als je doel is om zoveel mogelijk calorieën per uur te verbranden tijdens het sporten (zonder andere aspecten van je training op te offeren), hardlopen beter aan je behoeften voldoet dan wandelen.

gemotiveerd om te sportenHardlopen heeft een grotere impact dan wandelen

Hardlopen heeft een grotere impact dan wandelen. Daarom is het belangrijk om schoenen met goede schokdemping en demping te kopen als u gaat hardlopen. Als u voor het eerst gaat hardlopen, begin dan langzaam en bouw kracht op voordat u meer kilometers gaat maken. Een goede vuistregel is dat als je niet een half uur kunt lopen zonder te stoppen door pijn of uitputting, de intensiteit van je training op dit moment van je training te hoog is.

Als we op gras lopen voelen we niets; als we op beton lopen doen onze gewrichten pijn! Als hardlopen zo’n pijn doet, waarom doen mensen het dan? Niet alleen verhoogt het de longfunctie (waardoor het ademen gemakkelijker gaat), maar het verbetert ook de flexibiliteit en bouwt vetvrije spiermassa op, waardoor meer calorieën worden verbrand, zelfs als je niet traint, omdat die spieren ons de hele dag helpen bewegen! Bovendien hebben hardlopers over het algemeen minder lichaamsvet dan niet-lopers, zodat ze er ook beter uitzien!

De voordelen van hardlopen voor spieropbouw, kracht en botdichtheid

Hardlopen is een geweldige manier om fit te worden, en niet alleen je hart en longen profiteren van al die cardio. Hardlopen bouwt ook spieren op, waardoor je er beter uitziet en je beter voelt. U denkt misschien: “Ik wil er niet uitzien als een marathonloper!”, maar dat is precies waar de voordelen van hardlopen liggen: spieren helpen ons efficiënter vet te verbranden, dus hardlopen helpt u zowel af te slanken als strakker te worden!

Als u spiermassa en kracht wilt opbouwen, probeer dan naast uw gebruikelijke regelmatige tempo een paar zware loopjes te doen. Als je merkt dat je al na één of twee keer een blokje om te hebben gelopen buiten adem raakt, ben je misschien te zwaar aan het trainen voor wat je lichaam nu aankan. Wees geduldig met uzelf; geef uzelf tijd tussen de trainingen zodat uw lichaam de tijd heeft om te herstellen van de vorige training voordat u te snel aan een nieuwe begint (dit kan betekenen dat u na een sessie enkele dagen vrij neemt).

Wandelen versus hardlopen

De voordelen van wandelen voor spieropbouw, kracht en botdichtheid

In termen van gezondheidsvoordelen is wandelen een weinig belastende activiteit die goed blijkt te zijn voor de gezondheid van het hart. Het kan ook helpen om spieren en kracht in de benen op te bouwen en de botdichtheid te verbeteren. Dit maakt het een geweldige manier om te bewegen zonder het lichaam te veel te belasten. Als u bijvoorbeeld herstellende bent van een blessure of operatie en u wilt gaan sporten, maar u maakt zich zorgen dat u zich tijdens het sporten opnieuw bezeert (of u wilt gewoon wat rustige beweging), dan is wandelen perfect, omdat het zeer onwaarschijnlijk is dat u zich tijdens deze fysieke activiteit bezeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.